måndag 2 december 2013

Saffransgifflar med lax

För många år sedan, på den tiden man använde sax för att spara recept från tidningar, hittade jag ett bra recept på saffransgifflar med lax, och naturligtvis tappade jag bort receptet. Har letat överallt och sökt åtskilliga gånger på nätet.

... och nu har jag återfunnit det på DN:receptsök. Igår stod saffransgifflarna åter på matbordet och de var lika goda som tidigare. Här finns receptet. Det blir nog inga saffransgifflar på julbordet, men de passar fint i adventstider, till en kopp te eller som sopptillbehör. Vi åt dem första advent till risgrynsgröten.

Det blev alltså ett rejält avsteg från LCHF-linjen. Vetemjöl innehåller 72,4% kolhydrater, mjölk innehåller 5% och kesella 3%. Sockret kan man ta bort. Det är inte nödvändigt. Övriga ingredienser har försumbart kolhydratinnehåll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar