lördag 6 december 2014

Lammbringa/lammrulle

Rulle på lammbringa är ett bra alternativ till pressylta på julbordet. Den kan också ätas ljummen med varma grönsaker och en god skysås till middag eller kallskuret som förrätt med tillbehör såsom stekt svamp, saltgurka el dyl. Rullen serverades till en rättikagratäng som fredagsmiddag, resten sparades till jul.

Benfri bringa av lamm
200 g fläskfärs
200 g  trattkantareller 5 g kh
200 g gul lök 12 g 
Skalet av 1 citron 4 g kh
2 dl finhackad persilja 1 g kh
3 hackade vitlöksklyftor 2 g kh
1 tsk salt
2 tsk nymalen peppar 4 g kh
2 tsk hel rosépeppar 2 g kh
30 g smör att steka i


Fräs trattkantareller och lök i några msk smör. Krydda med salt och peppar. Låt svalna. Tillsätt fläskfärsen, citronskal samt persilja.

Lägg slaksidorna med de tunna delarna omlott. Gnid in salt och peppar. Bred ut svampblandningen. Rulla ihop och bind om med steksnöre. Stek i ugnen 150 grader tills innertemperaturen är 72 grader.


Skär upp lammrullen i tunna skivor när den svalnat. Serveras ljummen med en god rödvinssås på skyn från stekfatet eller som kallskuret på julbordet. 

Denna rulle räckte till middag för två samt två bitar till frysen som sparas till jul.

Rullen innehåller max 30 g kolhydrater och räcker till många tunna skivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar